ECOTASTET L’ALBERA

Descobreix l’essència de l’Empordà a través dels seus vins ecològics!

 

Aquest tastet inclou:

– 1 Ampolla de vi negre Rucada – Celler Mas Estela
Negre, 2012, 75 cl
Certificat Ecològic CCPAE

– 1 Ampolla de vi negre Demontre – Celler Can Torres
Negre, 2014, 75 cl
Certificat Ecològic CCPAE

– 1 Ampolla de vi negre Llavors – Celler La Vinyeta
Negre, 2014, 75 cl
DO Empordà

– Mapa reutilitzable d’Ecoturisme Empordà

Categoria:

38,00

Descripció

Fes un cop d’ull a les característiques més rellevants dels productes ecològics i artesans que formen part d’aquesta selecció i descobreix qui són els seus productors!

L’Ecotastet l’Albera inclou:

-1 Ampolla de vi negre Rucada – Celler Mas Estela
Negre, 2012, 75 cl
Certificat Ecològic CCPAE

El vi negre Rucada 2012 elaborat al celler Mas Estela és un vi elaborat amb les varietats Garnatxa negra 80%, Syrah 15% i Samsó 5% que compta amb el certificat ecològic pel CCPAE de Catalunya. Criança: 4-6 mesos en bótes de roure francès. El sòl on estan situades les vinyes de Mas Estela està format per pissarres a muntanya en terrasses de pedra seca situades a 120 metres sobre el nivell del mar.

Agricultura biodinàmica al Cap de Creus

El 1989 la família Soto-Dalmau va adquirir el Mas Estela, una antiga casa de pagès situada dins el Parc Natural del Cap de Creus i adossada a la serra de Rodes, a 3 km del mar.  En aquells terrenys de La Selva de Mar (Alt Empordà) hi van replantar 16 hectàrees de vinyes amb Garnatxa negra, Samsó, Monastrell i Muscat d’Alexandria. La seva passió per la terra i per la preservació de l’entorn va fer que la Núria i el Diego optessin per l’agricultura biològica des de l’inici i tot seguit, el 1999, per l’agricultura biodinàmica. Aquest mètode d’agricultura ecològica es basa en l’observació atenta de la vinya, la feina es coordina amb el ritme lunar i planetari i no s’utilitzen herbicides, pesticides, fungicides, insecticides ni adobs de síntesi. El clima del Cap de Creus, dominat per la tramuntana, és el principal aliat de la vinya biodinàmica per la seva saludable influència.

-1 Ampolla de vi negre Demontre – Celler Can Torres
Negre, 2014, 75 cl
Certificat Ecològic CCPAE

El Demontre 2014 és un vi negre ecològic elaborat al celler Can Torres, situat al paratge natural de l’Albera, amb raïms de les varietats de Garnatxa Negre – 85% i Samsó – 15%. Aquest vi afruitat i amb caràcter s’elabora sense cap mena d’intervenció en el procés de fermentació i criança. Això vol dir que el most del raïm fermenta en les antigues tines soterrades del celler amb els seus propis llevats autòctons i amb una fermentació espontània. La Bàrbara i el Joan Carles no afegeixen sulfits en cap moment del procés, ja que treballen a la vinya amb l’objectiu d’obtenir raïms sans i madurs, veremats manualment amb caixes, requisits i processos indispensables per poder elaborar vins naturals. Aquest vi és natural, ecològic i no està sotmès a filtratges, clarificacions ni correccions, un fet que permet que arribi a l’ampolla amb tota la força del territori on s’elabora.

Vinya ecològica a l’Albera, un projecte de custòdia agrària

Can Torres es troba al paisatge dels Aspres de l’Albera, al veïnat de Vilartolí de Sant Climent Sescebes, en uns terrenys on es cultiven vinyes des de fa quatre generacions. El paisatge és característic per les formacions granítiques i per la presència de dolmens, menhirs i els estanys naturals de la Gutina, unes basses temporals protegides per la Xarxa Natura 2000 per la seva flora. La Bàrbara i el Joan Carles col·laboren amb la Xarxa de Custòdia Agrària de l’Empordà pel manteniment i la protecció d’aquest espai natural, el cultiu de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni paisatgístic. També col·laboren amb el Centre de Reproducció de la Tortuga de l’Albera permetent que les tortugues mediterrànies, actualment en perill d’extinció, s’instal·lin i es reprodueixin en aquests terrenys.

– 1 Ampolla de vi negre Llavors – Celler La Vinyeta
Negre, 2014, 75 cl
DO Empordà

Aquest vi negre de La Vinyeta és conegut per la fruitositat del seu raïm i la noblesa de la fusta. Un concepte jove, dinàmic i amb força que revisa l’essència més empordanesa. El vi Llavors ha estat elaborat amb les característiques vinyes velles de Carinyena, criat cinc mesos en bótes noves de roure francès, hongarès i romanès. Una actitud innovadora, reflectida també en les etiquetes de les seves ampolles, el disseny de les quals va ser guardonat amb un Premi Laus l’any 2009. Fragments de diaris recorden esdeveniments importants que han succeït durant la creació del vi. La versió més moderna d’un Vi de Tramuntana.

La Vinyeta i el seu respecte al medi ambient

Situat al cor de l’Empordà, a Mollet de Perelada, el celler La Vinyeta és una petita explotació de vinya i olivera amb esperit jove que el Josep i la Marta van començar a gestionar amb poc més de 20 anys d’edat. El seu compromís amb la natura ha fet que aquest celler sigui un dels primers en elaborar vi amb el sistema de la Producció Integrada, un conreu respectuós amb el medi ambient fonamentat en principis ecològics.

Mapa reutilitzable d’Ecoturisme Empordà amb icones i espais naturals d’interès perquè puguis organitzar les teves excursions i conèixer la biodiversitat i la riquesa paisatgística de l’Alt Empordà.