Endinsa’t en la història de l’Alt Empordà com a territori fronterer al Museu Memorial de l’Exili

Durant els darrers mesos de la Guerra Civil Espanyola, es calcula que van fugir cap a França unes 350.000 persones passant pel Pertús, Portbou i altres punts de l’Alt Empordà. Diverses localitats i paratges de la comarca van tenir una gran importància en el moment del gran èxode republicà.

L’exili, però, és un fenomen d’abast universal que ha afectat i segueix afectant grans col·lectius d’homes, dones i nens arreu del món. El Museu Memorial de l’Exili – MUME promou la recuperació de la història i de la memòria dels exilis del nostre país, molt especialment de l’exili republicà, originat pel desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939.  El MUME vol ser un espai rememoratiu i de reflexió històrica on l’exemple i el record de tantes vivències personals, col·lectives i polítiques serveixi de testimoni i aprenentatge per a futures generacions.

Us recomanem fer una visita al Museu, ubicat al casc antic de La Jonquera, així com donar un cop d’ull a alguna de les seves exposicions temporals (podeu consultar-ne la programació). El darrer diumenge de cada mes hi ha jornada de portes obertes (10-14h) i una visita guiada gratuïta a les 11h (cal confirmar-ne l’assistència amb antelació al telèfon 972 55 65 33).

 

Horari
De juny a setembre: De dimarts a dissabte (10-19h). Diumenges i festius (10-14h).
D’octubre a maig: De dimarts a dissabte (10-18h). Diumenges i festius (10-14h).
Dilluns tancat excepte festius.

 

Preu
Entrada general: 4€
Pensionistes, carnet d’estudiant i grups d’adults: 3€
Majors de 65 anys: 2€
Entrada gratuïta: Menors de 17 anys, persones a l’atur, grups d’estudiants i docents

 

Lloc
Museu Memorial de l’Exili – MUME
C/ Major, 43-47
17700 – La Jonquera

Mapa

 

Contacte
Tel. 97 255 65 33
info@museuexili.cat

 

Web
http://www.museuexili.cat/