De l’alzina surera a l’ampolla: biologia i tecnologia al Museu del Suro de Palafrugell

El Museu del Suro és una institució que es troba al centre de Palafrugell i que es dedica a la interpretació i difusió del patrimoni i els territoris vinculats al món surer català. El primer objecte del Museu és el propi edifici, l’antiga fàbrica de suro d’estil modernista, Miquel Vincke & Meyer, la més important del sector industrial a Espanya. El 2012 va obrir les seves portes a la nova seu, amb un espai de més de 3.000 m2 i formant part del complex industrial surer rehabilitat més gran d’Europa. El centre és Museu secció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

L’exposició permanent, traduïda a quatre idiomes, ofereix un tastet destil·lat de boscos d’alzines sureres, de suro, del que va ser la producció artesanal i el pas a la industrial, de cultura taponera i cultura ecològica, i de la història d’una de les fàbriques més importants de la primera meitat del segle XX a l’estat espanyol.

Tot el recorregut es fa dins d’aquesta antiga fàbrica surera. L’inici de l’itinerari es realitza amb la visualització del documental Can Mario, una història excepcional, seguint pel pati central s’entra a la sureda on es poden copsar les característiques de l’alzina surera i del bosc mediterrani. El següent espai permet descobrir la difícil tasca de l’obtenció de la matèria primera fins a l’obtenció del tap de suro, tant en el moment artesanal com en la mecanització. Finalment l’espai d’interactius permet experimentar, manipular i observar les increïbles propietats físiques d’aquest material únic i sorprenent.

Sempre trobareu algun motiu per tornar a visitar el museu. Seguiu la programació de l’espai d’exposicions temporals, de la sala d’actes i de les activitats i tallers infantils o familiars. I si, a més, voleu comprar quelcom, no us perdeu la botiga de productes de suro!

 

Durada
1h 30min

Preu
3 €
Consulteu els descomptes

Lloc
Museu del Suro
Placeta del Museu del Suro s/n
17200 Palafrugell

Mapa

Contacte
Tel. 972 30 78 25
info@museudelsuro.cat

Web
www.museudelsuro.cat