Itinerari saludable al voltant del castell de Sant Ferran de Figueres

Sabíeu que hi ha una ruta natural i històrica enmig de la ciutat de Figueres? És l’itinerari saludable al voltant del Castell de Sant Ferran, considerada una de les fortaleses més grans d’Europa. L’itinerari comença a l’Oficina de Turisme de Figueres situada a la plaça de l’Escorxador núm. 2. Sortint de l’oficina, cal anar cap a la dreta en direcció a la plaça de la Palmera, el carrer Monturiol, la Rambla i el carrer Lasauca fins arribar a l’Avinguda Salvador Dalí i Domènech. Al cap de pocs metres trobareu el pal AE245 – Parc Bosc que indica que per arribar al Castell de Sant Ferran queden 15 minuts. A partir d’aquí cal seguir l’Avinguda fins a arribar a l’encreuament amb el carrer Pujada del Castell, carrer que prendreu fins arribar a l’entrada de la mateixa fortalesa. Allà trobareu una nova banderola, la F1, que indica que la volta al castell és d’aproximadament 45 minuts. També trobareu una placa informativa del paper destacat de la fortalesa durant la guerra civil espanyola ja que, entre d’altres fets, va ser la seu de la última reunió de les Corts Republicanes el dia 1 de febrer de 1939.
Iniciareu la volta al castell prenent el corriol que trobem just darrere del cartell, a la dreta del castell. Al llarg del recorregut podreu gaudir d’una vista esplèndida de la plana empordanesa, la badia de Roses i les muntanyes del Cap de Creus, l’Albera i les Salines a la comarca de l’Alt Empordà, i a mesura que aneu avançant podrem gaudir de la comarca de la Garrotxa i, en dies clars, podreu arribar a veure el massís del Montseny. També podreu intentar observar un ramat de daines (Dama dama) que habita l’interior del castell.
El recorregut al voltant del castell és d’aproximadament 45 minuts i s’acaba altre cop al punt d’inici. Per arribar de nou a l’Oficina de Turisme només caldrà refer el camí, baixareu el carrer de la Pujada del Castell fins a arribar a l’encreuament amb l’avinguda Salvador Dalí i Domènech, on prendreu direcció sud fins a arribar un altre cop a l’Oficina de Turisme.

 

 

 

 

Temps

1h 25min

Distància

4,7 km

Dificultat

Baixa

Preu

Gratuït

Punt d’inici i final

Oficina de Turisme
Plaça de l’Escorxador, 2
Figueres, Girona 17600

Mapa

Contacte

Tel. +34 972 503 155

turisme@figueres.org

Web

https://www.turismefigueres.com/