L’Empordà vist des de dalt! Visita el dipòsit modernista de Can Mario

Ubicat al centre de la població de Palafrugell, el Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario és únic a Catalunya, una construcció excepcional dins el món surer, singularitat remarcada pel fet d’ésser Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 2000. Es bastí entre 1904 i 1905, projecte de l’arquitecte General Guitart i Lostaló i estructura metàl·lica construïda per els Talleres del Arquitecto Don Juan Torras de Barcelona.

La necessitat de dipòsits per garantir la pressió de l’aigua en les fàbriques de suro en una època que no hi havia aigua corrent, va fer proliferar aquesta mena de construccions. Però en tot el sector surer català no n’hi ha cap més que, més enllà de la funcionalitat, cuidés els detalls d’imatge.

El dipòsit conserva elements del modernisme, com l’espectacular treball de forja, des de la barana de l’escala, que dóna accés fins a la part superior del dipòsit i que puja en espiral al voltant del cos central, fins al coronament superior. És rellevant també l’elegant distribució dels tirants de ferro que li donen esveltesa i un aspecte molt poc comú en aquest tipus de construccions, normalment considerades secundàries i d’aparença molt funcional.

Des de dalt de la Torre Dipòsit es pot gaudir d’unes magnífiques vistes de l’Empordà i, fins i tot en dies clars, es pot arribar a veure el coll del Pertús.

 

 

Durada
1h

Horari
A consultar

Preu
1 €
Gratuït per a menors de 12 anys

Lloc
Dipòsit Modernista de Can Mario

Mapa

Contacte
Tel. 972 30 78 25
info@museudelsuro.cat

Web
www.museudelsuro.cat