Tradició catalana a l’Ecomuseu Farinera

La Farinera de Castelló d’Empúries és una fàbrica de finals del segle XIX i de la primera meitat del segle XX que s’aixeca sobre un dels tres molins fariners medievals. L’any 1998 va obrir al públic, recuperada pel municipi i convertida en un ecomuseu que dóna a conèixer l’evolució de la indústria farinera a Catalunya i el gran canvi que va patir la producció de farina durant la segona meitat del segle XIX. El centre és ara un museu secció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

La visita ofereix un itinerari pels espais fabrils, endinsant-se en un recorregut que porta d’un pis a l’altre, tot seguint el complex procés del gra de blat. El visitant viatja a través de la història i la ciència per conèixer una mica més el món del blat, de la farina i del pa.

També és recomanable la visita a l’espai EmpordàNA’T, un tast dels quatre grans espais protegits de l’Empordà, una passejada pel seu patrimoni natural, cultural i intangible.

L’Ecomuseu Farinera ha aconseguit el distintiu de garantia de qualitat ambiental en la categoria d’equipaments culturals. Aquest distintiu té com a principal finalitat promoure i reconèixer l’ecoeficiència i la sostenibilitat en la planificació, projecció i gestió del centre.

Preu
3,70€ (consulteu els descomptes aquí)

Lloc
Carrer de Sant Francesc, 5
Castelló d’Empúries

Mapa

Contacte
+34 972 25 05 12
informacio@ecomuseu-farinera.org

Web
www.ecomuseu-farinera.org