L'Empordà

El gran valor paisatgístic i natural de l’Empordà és indiscutible. El fet de reunir diversos espais catalogats com el Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Montgrí, les Gavarres o la serra de l’Albera en una superfície de 2.200 km2 fa d’aquesta zona un territori únic a Catalunya. L’Empordà compta amb una riquesa biològica i geològica que cal conservar. Protegir aquesta biodiversitat, però, és tot un repte, sobretot tenint en compte l’elevada xifra de persones provinents de Catalunya, de l’estat espanyol i d’altres països europeus que visiten cada any el nord de la Costa Brava.

L’Ecoturisme, entès com a turisme responsable d’observació de la natura, així com el turisme de natura de mínim impacte tenen un paper clau en la conservació dels espais naturals. Observar els ocells, fer uns ruta per un bosc, participar en una activitat d’educació ambiental o seguir un itinerari geològic són algunes de les propostes que permeten donar èmfasi al valor i a la conservació dels recursos naturals, culturals i paisatgístics de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, al mateix temps que contribueixen al desenvolupament local del territori.

El projecte digital Ecoturisme Empordà neix amb la voluntat de comunicar aquestes activitats i altres propostes de turisme de natura organitzades per entitats, organitzacions, empreses i persones conscienciades en la preservació del territori, les quals permeten donar a conèixer el patrimoni natural de l’Alt i el Baix Empordà, tant als propis residents com als visitants, des d’una vessant sostenible i respectuosa.