El projecte de recuperació de les basses temporàries mediterrànies desenvolupat per l’entitat IAEDEN-Salvem l’Empordà i la Universitat de Vic a la finca vitivinícola Can Torres, a Vilartolí – Sant Climent Sescebes, va centrar l’activitat organitzada per Ecoturisme Empordà en el marc de la Setmana de la Natura 2016. Prop d’una desena de persones van poder visitar diumenge 29 de maig aquest espai de l’Alt Empordà amb l’objectiu de conèixer el projecte de custòdia agrària que s’hi du a terme així com les actuacions mediambientals que s’hi han executat. 

Els participants van poder fer una ruta per tota la finca per conèixer el cultiu de vinya ecològica, els elements megalítics de l’Albera i les basses mediterrànies, en aquell moment seques a causa de les poques pluges registrades en els anteriors mesos.

Després del recorregut, els assistents van poder tastar el vi ecològic i la garnatxa elaborada al mateix celler.

 

 

La Setmana de la Natura és  una iniciativa organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. L’activitat de descoberta de les basses també va formar part de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, una iniciativa impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) que promou la producció i alimentació ecològica.