Trobar un equilibri entre l’alimentació, els hàbits de vida i el medi ambient sostenible no és una utopia. Amb l’objectiu d’apropar a les famílies aquestes premisses i convidar a reflexionar tan a grans com a petits, el passat mes de març de 2016 el Museu Blau – Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Institut Municipal de Mercats van organitzar la Festa & Teca, la festa de la gastronomia i de l’alimentació saludable. En el marc de l’exposició temporal Nutrició, impuls vital, el Parc del Fòrum de Barcelona es va omplir de paradetes amb productes locals, ecològics i de proximitat, així com d’altres espais centrats en l’hort urbà, la gastronomia en directe i l’esport.

Aquesta jornada va permetre donar a conèixer el projecte Ecoturisme Empordà a Barcelona així com els productes ecològics i artesans elaborats a l’Alt Empordà i que formen part de la xarxa d’aquesta iniciativa, com els vins ecològics dels cellers  Can Torres (Vilartolí-Sant Climent Sescebes),  La Vinyeta (Mollet de Peralada) i Mas Estela (La Selva de Mar), la mel ecològica dels Abellaires Empordanesos (Garriguella), l’oli biològic Bellverd, les cerveses artesanes Rufa de l’Empordà, les melmelades del  Rebost d’Empordanet o el Sabó de Vi de l’Empordà.