Natura i turisme, una aliança a favor de la protecció del medi ambient i la biodiversitat

Afavorir la riquesa natural del nostre entorn, conservar les àrees d’interès paisatgístic i protegir la flora i la fauna autòctones són alguns dels reptes que actualment hi ha sobre la taula en matèria d’ecologia i política social. Com donar conèixer el valor natural que té el territori i al mateix temps, contribuir a la seva conservació? L’educació ambiental associada al turisme ètic i sostenible és una bona opció. En aquest camí, són possibles infinitat de combinacions híbrides. Us imagineu la possibilitat d’identificar les herbes comestibles del litoral mediterrani en una excursió en caiac, participar en una iniciativa de natura i custòdia del territori en un celler on s’hi produeix vi ecològic a l’Albera o descobrir com un grup de científics fa el seguiment de la comunitat de ratpenats que hi ha al Monestir de Sant Pere de Rodes? Natura, turisme i patrimoni units per promoure la conservació de la riquesa natural i el turisme responsable!!

Aquí teniu algunes imatges d’aquests 3 exemples de propostes ecoturístiques que s’han desenvolupat a l’Empordà en els darrers mesos. Una altra manera de conèixer el territori és possible!!!

 

1.- Herbocaiac, amb SK Kayak i Naturalwalks:

 

 

 

2.- Activitat de descoberta de les basses mediterrànies a la finca vitivinícola Can Torres organitzada per Ecoturisme Empordà en el marc de la Setmana de la Natura 2016.

 

 

3.- Nit de Ratpenats al Monestir de Sant Pere de Rodes amb els experts de l’Àrea de Quiròpters del Museu de Ciències de Granollers i l’entitat ecologista IAEDEN – Tots Salvem l’Empordà:

Fotografies d’aquesta activitat de ratpenats a càrrec d’Oriol Massana i Charisse Tubianosa.