El Palau de l’Abat de Llançà acull la presentació oficial del projecte Ecoturisme Empordà

El patrimoni històric i cultural de Llançà i l’ecoturisme empordanès van unir esforços el passat dissabte, 30 d’abril de 2016, per tal de fomentar la bona praxis en matèria turística. I és que el Palau de l’Abat de Llançà va acollir l’acte de presentació oficial del projecte Ecoturisme Empordà a l’Alt Empordà. L’activitat, a la qual hi van assistir una trentena de persones, va comptar amb la col·laboració de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà i es va emmarcar en el  Festival del Vi – Vívid 2016, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori.

Els assistents van poder conèixer el projecte de comunicació Ecoturisme Empordà així com la història del Palau de l’Abat, considerat un dels elements arquitectònics més emblemàtics i importants de la Vila de Llançà. Seguidament es va poder fer un tastets de tres vins empordanesos produïts amb tècniques ecològiques i sostenibles de la mà de tres cellers col·laboradors de la iniciativa. En concret es van poder degustar els vins dels cellers Can Torres de Vilartolí – Sant Climent Sescebes (producció ecològica), La Vinyeta de Mollet de Peralada (producció integrada) i Mas Estela de La Selva de Mar (producció biodinàmica). En aquesta jornada també hi van assistir alguns dels organitzadors d’activitats ecoturístiques a l’Empordà i de productors ecològics que formen part de la xarxa de col·laboradors d’Ecoturisme Empordà, com ara la Bàrbara del Celler Can Torres o el Martí, productor d’oli d’oliva ecològic Bellverd, el qual va permetre als assistents tastar el seu oli d’arbequina 100% ecològic produït a Borrassà.

 

 

 

Una iniciativa multidisciplinar

Ecoturisme Empordà és un projecte de comunicació global que pretén donar a conèixer la comarca des de la seva vessant més responsable, ètica i sostenible. A través de la plataforma www.ecoturisme-emporda.cat, es promouen les activitats de turisme de natura i les propostes d’oci sostenible i responsable que s’organitzen a l’Empordà per descobrir el territori. Un dels principals objectius d’aquest projecte independent, global i col·laboratiu és impulsar una xarxa de propostes ecoturístiques de qualitat, àmplia i diversa creada a partir de les sinergies establertes amb els diferents agents empordanesos encarregats de la seva organització.

Una altra de les altres línies d’acció d’Ecoturisme Empordà és donar a conèixer els productes ecològics i artesans elaborats a l’Alt Empordà per petits productors i cooperatives. Per aconseguir-ho els responsables del projecte, el Carles i la Cristina, compten amb una botiga virtual integrada al portal web i amb una xarxa d’establiments col·laboradors que participen en la distribució dels Ecotastets de l’Empordà.

L’organització d’activitats culturals com aquesta i la participació en esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat, el medi ambient i l’alimentació saludable contribueixen també a la difusió del projecte Ecoturisme Empordà i de tota la xarxa de col·laboradors que comparteixen la mateixa filosofia.

 

 

 

 

Fotografies by  Lemure.

 

 

 

Comentari