El portal web Ecoturisme Empordà neix de la mà d’un microgrup de professionals independents vinculats a les tecnologies de la informació i al disseny, d’esperit inquiet i amants de l’Empordà, del seu paisatge i de la seva gent. Som persones compromeses amb el medi ambient, respectem la flora i la fauna que ens envolta i creiem en un model de turisme basat en els principis de sostenibilitat i de respecte mediambiental, que aporti valor afegit al teixit local i que alhora contribueixi a la conservació del territori.

Ecoturisme Empordà pretén donar a conèixer les activitats d’observació de la natura i les propostes de turisme sostenible i responsable que s’organitzen a l’Empordà, fent un especial èmfasi en l’àrea del Cap de Creus, els Aiguamolls de l’Empordà, el Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera i el Montgrí.

Aquest website és un projecte independent, global i col·laboratiu. El nostre objectiu és impulsar una xarxa de propostes ecoturístiques de qualitat, àmplia i diversa creada a partir de les sinergies establertes entre els diferents agents empordanesos encarregats de la seva organització.

Les ecopropostes contribueixen a la preservació de la riquesa biològica de l’Empordà i, al mateix temps, suposen un retorn econòmic ètic i circular per a les persones que viuen a la zona.

Per assolir aquesta darrera fita, Ecoturisme Empordà compta amb una botiga virtual que permet donar a conèixer els productes ecològics i artesans elaborats a l’Empordà per petits productors i cooperatives. Els usuaris i usuàries teniu la possibilitat d’adquirir de manera online o a través de la xarxa d’establiments col·laboradors aquests productes empordanesos, tots ells agrupats en forma d’Ecotastet.

Aquests assortits de productes ecològics esdevenen un nou canal de difusió del projecte Ecoturisme Empordà, tots ells inclouen diversos elements de comunicació (com ara un mapa ecoturístic reutilitzable) que permeten informar sobre la localització de les zones protegides del territori, l’origen de cada producte o les activitats ecoturístiques més interessants a realitzar segons la zona.